top of page
7U8A3563.jpg

Päivi Kontkanen

_DSC1909netti.jpg

Olen Kontkasen Päivi Joensuun vierestä Sotkumasta. Toimin päätoimisena yrittäjänä Nokko – nimisessä yrityksessäni.

 

Eläinten kanssa olen ollut tekemisissä koko ikäni ja eläinten kyky oppia on kiinnostanut minua pienestä asti. Eläinten elekieli ja niiden keskinäinen kommunikointi on myös äärettömän kiinnostavaa. 
 

Koirien kanssa olen harrastanut erilaisia lajeja yli 20 vuotta ja kilpaillutkin aktiivisesti.  Lajeinani on ollut agility, toko, vesipelastus ja pk-lajit (jälki, viesti ja haku) Lisäksi olen harrastanut koirieni kanssa vetohiihtoa, nose workia, paimennusta ja näyttelyitä.
 

Tällä hetkellä kotona asuu kaksi belgianpaimenkoira groenendaelia, käyttölinjainen labradorinnoutaja ja schipperke-vanhus. Aikaisemmin minulla on ollut tosi ujo koiratarhalta tullut sekarotuinen pystykorva ja kodinvaihtaja pyreneittenpaimenkoira. Belgianpaimenkoiria minulla on ollut pian kaksikymmentä vuotta.

Myös hevoset ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kesällä 2023 haaveeni omasta hevosesta toteutui ja meidän laumaan liittyi nuori suomenhevostamma.
 

Haaveeni eläinten kanssa työskentelystä sai minut hakeutumaan eläinalan koulutukseen ja valmistuin 2021 Ylä-Savon ammattiopistosta eläintenkouluttajaksi (AT). Tulevaisuudessa aion jatkaa alan opiskeluja ja ainakin erikoisammattitutkinnon suorittaminen on suunnitelmissa muutaman vuoden päästä.

Olen SmartDOG -lisenssitestaaja ja SmartDOG-testauksen lisäksi koulutan niin yksityisasiakkaita kuin ryhmiäkin.

bottom of page